T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Burhan Erdayı İlkokulu

''Sosyal Sorumluluk'' Projesi kapsamında toplumda farkındalık oluşturmak için kısa film çekimi gerçekleştirdik.

Okulumuz 4/İ sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Berrin Küplü önderliğinde düzenledikleri “Sosyal Sorumluluk” projesi kapsamında toplumda farkındalık oluşturmak için kısa film çekimi gerçekleştirdiler. “İhtiyaç sahiplerine yer vermenin öneminin anlatıldığı film çekimi, hem öğrencilerin empati duygularını geliştirdi hem de çektikleri filmle topluma örnek oldular.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla tahsis edilen bir otobüsle gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler yaşlılara, engellilere ve bebeklilere yer vermenin önemini gözler önüne serdi. Otobüs yolculuğu sırasında, bazı öğrenciler yaşlı kılığına bürünerek, bazıları ise ellerinde bebeklerle bu deneyimi yaşadılar.

Bu kısa yolculuk boyunca, ihtiyacı olan insanlara yer vermenin ve onlara yardım etmenin önemi büyük bir vurguyla ortaya kondu. Öğrenciler, sadece kendi rahatlıklarını düşünmek yerine, toplumda daha duyarlı ve sorumluluk sahibi bireyler olmanın gerekliliğini deneyimlediler. Sınıf öğretmenleri Berrin Küplü liderliğinde gerçekleştirilen bu etkinlik, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmelerine önemli bir katkı sağladı.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 19.04.2024 22:01 - Görüntülenme: 167
  Beğen | 19  kişi beğendi